Продължаваме промяната искат да имат поне по един човек във всяко министерство,

...
Продължаваме промяната искат да имат поне по един човек във всяко министерство,
Коментари Харесай

Поне по един човек на ПП във всяко министерство, за да имат ``минимален контрол`` |

" Продължаваме промяната " желаят да имат поне по един човек във всяко министерство, с цел да знаят какво се случва и с цел ``минимален контрол``. Излъченият от групировката представител може  да бъде консултант на дадения министър, потвърди пред bTV Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

Надяваме се това да бъде възприето от всички като най-малък детайл на надзор на мандатоносителя във всяко едно министерство, посочи той.

По думите му до броени дни съставът на новия кабинет, както и структурата на Министерския съвет ще станат ясни. 

Най-вероятно министерството на стопанската система ще бъде разграничено на две елементи, като се чака самият Лорер да оглави ново ведомство:

" Идеята е актуалното министерство на стопанската система да се концентрира върху индустрията, а новото - министерство на нововъведенията и растежа, да се концентрира върху оперативните стратегии, финансовите принадлежности и нововъведенията за основаване на новата стопанска система. "

Очаква се здравното министерство да бъде поверено на Политическа партия, а за здравен министър да бъде номиниран ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. 

„ Не я познавам персонално, само че откровено се надявам тя да е индивидът, който може да спре тази нечувана смъртност у нас. Изключително горделив съм, че в действителност „ Продължаваме промяната “ ще е тази, която ще носи тежестта на здравното министерство в новата коалиция “, разяснява Лорер нейната номинация.

По думите му " никой не е желал здравното министерство и това е разбираемо ":

" Защото този, който го вземе, би трябвало да изнесе борбата на гърба си, а тя няма да е лесна. Този, който го изнесе, буквално ще бъде избавител на хиляди животи. "

Даниел Лорер добави, че персонално за него е доста значимо да спре " измирането на нашите сънародници от епидемията от COVID-19 ":

" Нужна е една дейна акция, обясняваща изгодите от ваксинацията в наши дни. Българите сме хората с най-лошото здраве в Европа. Не би трябвало с лека ръка да губим по 100 - 200 наши жители всеки ден. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР